Најновије

РАСУЛО! Праве ковид одељења, а пацијенте шаљу кући!

У Сокобањи и целом сокобањском региону који броји 22, 23 хиљаде становника, можете да доживите срчани удар, да добијете упалу плућа, грип, уколико немате корону, неће вас примити нико у болницу. И то не у једну, него у обе. Од данас нема више ниједно болничко место, осим за оболеле од овог вируса - прича за домаће медије М. Б. запослени у болници за плућне болести и туберкулозу у Сокобањи.

Корона вирус у Србији. (Фото: Јутјуб)

Како каже, од стране в.д. директора Михаила Ивановића, данас је стигло наређење да се сви пацијенти, осим оболелих од туберкулозе отпусте кући, јер три одељења у овој болници постају ковид, иако ситуација у овом округу није уопште алармантна.

– Дошли су данас епидемиолози, тако су се представили. Не интересује их ништа, само ће да направе шему функционисања тих одељења. Ко ће да ради, шта ће да ради, није битно! Пацијенти оболели од туберкулозе и резистентне туберкулозе смештају се на једно одељење, а три ће бити резервисана за ковид. Наређено је да се сви пацијенти отпусте, без обзира на стање у којем се налазе, на патологију, па нек се сналазе како хоће – каже М. Б, и додаје да је данас отпуштено између 30 и 50 људи.

Према речима нашег саговорника, у Сокобањи је од 1. јуна до 1. новембра боравило 140.000 људи, а тренутни број заражених је 27.

– Од толиког броја људи само је 14, 15 било болесно, а можда је било око 100 позитивних, што је на нивоу статистичке грешке – прича М. Б.

Како додаје, поента напрасног отпуштања пацијената, међу којима има оних у тежем стању, је што в.д. директор ове болнице жели да се докаже, и да продужи одлазак у пензију.

– Ово му је 9. мандат и требало је 11. августа да иде у пензију. Он нашу болницу сада нуди за све и свашта, не би ли му као изузетно способном руководиоцу додели још две године продужења – прича наш саговорник, и додаје да особља за ковид одељења нема.

Како каже, сада инсистирају да се и очно одељење затвори, да се пацијенти распусте, а особља нема ни да покрију две смене у болници.

– Треба покрити четири смене, а то је немогуће, јер немамо ни за две. Међутим, то не интерсује никога. Пацијенти са очног су тражили да директор дође код њих и да им објасни због чега су они отпуштени, као и да неће напустити болницу осим ако их полиција не буде избацивала, јер имају регуларне упуте – пича М. Б.

За сада је у овој болници остало 40 пацијената, међутим, измешани су, иако због специфичног облика туберкулозе, не би смели да буду.

– Ми смо болница за плућне болести, али смо првенствено основани као болница за туберкулозу, па се то мало проширило. Сад имамо и резистентну туберкулозу, значи да је неосетљива на све стандардне лекове, и за лечење пацијената морају да се користе неки специјални, скупи лекови. Ти пацијенти морају да буду изоловани од свих патологија, па и од туберкулозе која је излечива – завршава наш саговорник.

Бил Гејтс жели да вакцина против короне стигне у ове земље! Више о томе ОВДЕ.

Извор: direktno.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА