Најновије

АСАДОВА ВОЈСКА ПОБЕДОНОСНО УМАРШИРАЛА У ТУРСКУ БАЗУ: Турци побегли главом без обзира! (ФОТО/ВИДЕО)

Сиријска арапска армија (САА) преместила је своје снаге у понедељак у бившу војну базу турских оружаних снага у месту Морек.

САА (Фото: РИА Новости)

Према Сиријској арапској новинској агенцији (САНА), Сиријска арапска војска распоредила је своје снаге на то место само неколико дана након што се турска војска повукла са ове осматрачнице у северној Хами.

Након доласка на планирану локацију, инжењерски тимови Сиријске арапске војске извршили су преглед подручја како би били сигурни да турске снаге нису оставиле експлозив.

Инжењерски тимови сиријске војске утврдили су да нема експлозива, а војска је потом подигла заставу Сиријске Арапске Републике над утврђењем који су претходно окупирале турске трупе.

САНА је снимила припаднике Сиријске арапске војске како подижу заставу своје државе над тим местом, јер је база сада у потпуности под њиховом контролом у северном делу области Хаме.

Са Мореком у потпуности под њиховом контролом, Сиријска арапска војска ће сада усмерити пажњу на осматрачницу Шер Махер, из које се турска војска недавно повукла.

Министарство одбране није објавило распоред за премештање трупа сиријске војске на ову осматрачницу.

О изрежираним гранатирањима у Идлибу прочитајте ОВДЕ.

Извор: AMN/Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА