Најновије

Потпуна сагласност у Кризном штабу и држави: Школе ће радити чак и ако буде карантина!

Затварање школа последња је од последњих опција у случају даљег повећавања броја заражених, чак и карантин је изгледнији од тога, сазнаје Српски телеграф. Саговорници који су присуствовали последњој седници Кризног штаба кажу да су стручњаци сагласни да се мере у школама највише поштују и да су случајеви заражавања ђака и наставника и даље спорадични. Стога, сагласни су, тешко да ће затварање школа доћи на ред.

Илустрација (Фото: pixabay. com)

- Јасно је да образовне установе нису извор заразе. С тим се слажу чак и они најопрезнији епидемиолози, попут доктора Кона, па не треба очекивати њихово затварање. Наравно, ситуација ће бити помно праћена, али нема сумње да ћемо пре посегнути чак и за затварањем, макар парцијалним, највећих жаришта, него што ћемо прећи у потпуности на онлајн наставу - рекао је један од лекара из Кризног штаба.

Његове речи потврђује Верица Јовановић, директорка Института "Батут", која каже да је од почетка школске године до данас заражено нешто више од 300 ђака, у 19 округа, а све превентивне мере се спроводе и ситуација је под контролом.

- То нису случајеви који су настали у самој школској средини - рекла је она.

Јовановићева је изразила захвалност свим ученицима и наставницима на поштовању мера и поручила:

- Трудићемо се да, као и свуда у свету, школе буду и даље место окупљања, социјализације и здравља за све наше младе.

Слично становиште имају и стручњаци широм Европе. Тако је Енглеска, на пример, прогласила други локдаун и затворила све кафиће, ресторане, места за забаву... Школе, ипак, настављају да раде. Исто је и у другим државама које су посегле за закључавањем.

Како је Амфилохије победио Вучића прочитајте ОВДЕ.

Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА