Најновије

ОБРАДОВИЋ ТУЖИ ВУЧИЋА: Тражи милион динара

Прво рочиште пред Првим основним судом у Београду по тужби лидера Двери Бошка Обрадовића против председника Србије Александра Вучића за повреду угледа и части, којим Обрадовић тражи одштету од милион динара, завршено је данас тако што су саслушањем Обрадовића изведени докази и закључена главна расправа, па се очекује писмени отправак пресуде.

Бошко Обрадовић (Фото: Јутјуб)

Вучићев адвокат Драган Палибрк рекао је да данима уназад, у суђењима која су "постала интензивнија у последње време", многи представници опозиције туже Александра Вучића и на тај начин фабрикују неосноване и беспредметне поступке.

Он је рекао да Обрадовић и председник Народне странке у јавности пласирају потпуне неистине, тако што Вучића називају "кукавицом јер се не појављује на суђењима".

Палибрк је нагласио да је у тужби коју је Обрадовић поднео против Вучића предложено искључиво саслушање тужиоца и да због тога Вучић није ни позван на суђење.

Будући да је Обрадовић тужио Вучића јер га је назвао фашистом, Палибрк је истакао да је на саслушању питао Обрадовића шта зна о фашизму, али да Обрадовић није желео да се изјашњава о томе.

Због тога је Палибрк нагласио да му је "нејасно како се налази увређеним за то да га неко назива фашистом, а није хтео да каже да било шта зна о фашизму".

Палибрк је рекао да Обрадовић није оспорио да је Вучића у више наврата назвао "лажовчином, преварантом, манијаком, лудаком, издајником".

На питање новинара шта налази спорно у томе да неко Вучића карактерише као кукавицу и да ли сматра да је срамота бити кукавица Палибрк је одговорио питањем: "Да ли неко ко изговори салву увредљивих речи и повреди туђу част има право да штити своју част пред судом", додавши да није на психолошком испитивању да даје оцене неких термина, јер је поставио питање јавности.

Обрадовић је рекао да је данас "велики дан за све грађане Србије који пате и страдају под актуелном влашћу", јер је данас Вучић "доведен на оптуженичку клупу као тужена страна због свега оног што је изговарао".

Обрадовић је рекао да је у питању "само парница" и нагласио да је убеђен да ће се у следећем кораку Вучић наћи "и у кривици, и морати да одговара за све кршење Устава и сав криминал и корупцију, његов лично и његовог најближег окружења".

Он је рекао да је на рочишту дао изјаву колико му је повређено достојанство Вучићевом изјавом на телевизији са националном фреквенцијом да је "лопов и фашиста", истакавши да је тиме што Палибрк није предложио сведочење свог клијента, Вучић "избегао да на суду да доказе" да је Обрадовић "лопов и фашиста".

За Обрадовића је то доказ да Вучић "нема шта да каже на ту тему и да је свесно и намерно лагао, као што иначе толико често чини" и да се у овом случају ради само о покушају "медијског прогона и политичке дисквалификације једног опозиционог првака".

Како су Срби постали русофоби, погледајте ОВДЕ.

Извор: ФоНет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА