Најновије

АЗЕРБЕЈЏАН ПОСЛАО ПОНУДУ ЈЕРМЕНИМА: Одмах ћемо прекинути рат али ово је једини услов

Председник Азербејџана Илхам Алијев изјавио је да је Баку спреман да заустави рат у Нагорно-Карабаху, али да би се то десило Јереван се мора обавезати да ће повући војску са окупираних територија.

Aзербејџанска артиљерија (Фото: Јутјуб)

„Као прво, верујем да што се пре рат заврши то ће бити боље. Више пута сам говорио и могу још једном поновити да ако премијер Јерменије преузме обавезу да ослободи остатак територија, ми смо данас спремни да се зауставимо. Он то још није учинио“, рекао је Алијев у интервјуу италијанском листу „Ла република“.

Председник Азербејџана је истакао да компромис Јеревана треба да буде „потпуно ослобађање свих окупираних територија у складу са резолуцијама Савета безбедности УН и реализацијом њихових основних принципа“.

„Према основним принципима, у почетку треба да буде ослобођено пет региона, а затим још два. Ми смо једнострано већ ослободили четири региона. Због тога Пашињан треба да каже да се војска треба повући са територија које су и даље под окупацијом – Агдамског, Келбеџарског и Лачинског региона. Али он то не саопштава. То показује да он не жели да се рат оконча“, закључује Алијев.
Подсетимо, борбе на контакт линији зараћених страна у Нагорно-Карабаху почеле су 27. септембра. Баку и Јереван међусобно се оптужују за избијање сукоба.

Kaква је сада ситуација у електорским гласовима између Трампа и Бајдена сазнајте ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА