Најновије

ХИТНА СЕДНИЦА ВЛАДЕ САМОПРОГЛАШЕНОГ КОСОВА: Тражи се прекид дијалога са Београдом

Министар правде у привременим приштинским институцијама Сељим Сељими затражио је на данашњем састанку владе да се дијалог са Београдом одмах заустави, након подизања оптужница и хапшења које су извели представници Специјалних већа.

Приштина (Фото: Pixabay)

"Влада је за спровођење правде, али би требало разјаснити који суд треба да суди. То треба да буде косовски суд", рекао је Сељими на седници.

Према његовим речима, дијалог би требало зауставити јер би сваки други потез могао бити контрапродуктиван за Косово, преносе приштински медији.

"Ова нова ситуација нас не доводи до наше најјаче тачке, производе се политички ефекти. Морамо бити сигурни у чланство у НАТО-у, а не у повратак назад. Ове оптужнице су више него правни ефекат, производе политички ефекат за који не бисмо требали стајати скрштених руку. Специјализована већа примају досијее које је измислила Милошевићева тајна служба", оценио је он.

Данас одржана седница Владе заказана је као хитна, након потврђивања оптужнице против Хашима Тачија и Кадрија Весељија, који се, као и Реџеп Сељими и Јакуп Краснићи, већ налазе у притворским јединицама у Хагу.

О хапшењу приштинског политичког врха прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА