Најновије

УВЕДЕНЕ НОВЕ МЕРЕ И ЗАБРАНЕ: Стигла одлука кризног штаба

Чланови Кризног штаба разматрали су тренутну епидемиолошку ситуацију у Србији, као и најновије мере у борби против вируса корона.

Кризни штаб (Фото: Влада Србије)

Кризни штаб је одредио је две нове мере у сузбијању епидемије вируса корона.

Прва мера односи се ма максималан број људи који могу боравити на једном месту. Одлучено је да се број особа које могу боравити на једном месту у затвореном или отвореном простору, са досадашњих 30 смањи на 5 људи.

Ова мера није нанивоу препоруке и биће регулисана законом. Ова мера се односи на забрањено окупљање на јавним манифестацијама, и мисли се пре свега на организована окупљања.

Ова мера се не односи на школску и радну средину, као ни на позоришта и биоскопе, који ће радити у до сада утврђеним капацитетима и по добро одређеним епидемиолошким правилима.

Друга мера коју је донео Кризни штаб односи се на мини одмор у трајању од 3 дана, који неће важити само за ученике основних школа, како је раније било предвиђено, већ и за ученике средњих школа. Овај мини распуст ће бити 11,12 и 13. новембра.

Докторка Дарија Кисић је изнела и податке о броју заражених вирусом корона у школским срединама. Од 26 октобра до 1. новембра је у школским срединама присуство вируса потврђено је код 248 деце, док је од 1. новембра до данас потврђено код још 202 особе.

Како је истакла министарка Дарија Кисић Тепавчевић, углавном се радило о заражавању ван школске средине.

Да ли PCR тест стварно може да покаже прави резултат тестирања, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА