Најновије

КАРАЏИЋ МУ СМЕТА, А АЛИЈИНЕ ''ЗЕЛЕНЕ БЕРЕТКЕ'' НЕ: Нагледала се ова земља окупатора

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је да је Валентин Инцко бошњачки лобиста и фактор нестабилности у БиХ и што пре он оде, пре ће се створити услови за договор и стабилизацију у БиХ.

Алија Изетбеговић (Фото: Јутјуб)

- Условљавање неизабраног странца шта и како у једној земљи може да се зове, засенило је манире окупатора којих се ова земља нагледала. Занимљиво је да му смета име Радована Караџића, а не смета име Алије Изетбеговића, "Зелених беретки", Јуре Францетића или Миле Будака, по којима улице у ФБиХ носе имена, истакао је Додик упитан да прокоментарише Инцков апел српском члану Председништва БиХ да промени назив Студентског дома на Палама и уклони почасну таблу са именом "Радован Караџић" и ако то не уради до наредног састанка Савета безбедности у мају би требало да се суочи са "забраном путовања у све земље ЕУ".

Додик је нагласио да је Инцко, од тумача споразума што му је мандат, дао себи задатак да нам пројектује не само будућност него и прошлост.

- Мислим да је то за човека његових габарита претежак задатак. Овде је толико дуго да је морао да схвати да народи у БиХ не гледају исто ни на прошлост ни на будућност - рекао је Додик за Срну.

Он је оценио да Инцко овде губи време и да би кориснији ових дана био својој држави чији је главни град био мета исламског тероризма.

- Да се врати кући имао би шта да исприча властима своје земље о тој теми, јер је толико година провео у БиХ да је могао да научи много о тероризму, онима који регрутују терористе и њиховим рутама, закључио је српски члан Председништва БиХ.

Како је Белорусија постала нуклеарна држава, сазнајте ОВДЕ.

Извор: СРНА

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА