Најновије

ВОЂА ТЕРОРИСТА ПОНОСАН НА СВОЈЕ ДЕЛО: Објављено срамно писмо Тачија након што је испоручен у Хаг

Некадашњи председник лажне државе Косова Хашим Тачи упутио је писмо оставке председници скупштине Вјоси Османи, премијеру Авдулаху Хотију и председници Уставног суда Арти Хајризи, а као један од разлога за ту одлуку навео је заштиту идентитета и достојанство функције председника.

Хашим Тачи. (Фото: Јутјуб)

Тачи је у писму, упућеном након што је на конференцији за медије најавио да подноси оставку због потврђивања оптужнице Специјалног суда за ратне злочине у Хагу, навео да је поносан на сав посао који је обавио "за слободу, независност и модернизацију Косова".

- Уверен сам да ћемо ја и моји саборци и другови изаћи из овог процеса чистог образа и да ће бити потврђено да смо водили праведни рат Ослободилачке војске Косова - пише у писму.

Специјализована већа и Специјализовано тужилаштво Косова објавили су у четвртак оптужницу против Хашима Тачија, Кадрија Весељија, Реџепа Сељимија и Јакупа Краснићија, којом их терети да су систематски чинили ратне злочине против цивила, Срба, али и свих других који нису подржавали ОВК, касније и привремену владу Косова, укључујући оне који су припадали свим странкама које нису биле за ОВК.

Потврђена оптужница наводи да су се ратни злочини незаконитог или произвољног хапшења и лишавања слободе, суровог поступања, мучења и убиства, као и злочини против човечности као што су затварање, други нехумани поступци, мучење, убиство, присилни нестанци лица и прогони вршили од најмање марта 1998. до септембра 1999. године.

Прво појављивање Тачија пред судом у Хагу заказано је за понедељак.

Израелски функционер упозорио да би са победом Бајдена Израел постао поприште сукоба! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА