Најновије

МЕДОЈЕВИЋУ ВЕЋ ДОСТА СВЕГА! Загрмео на Кривокапића: Захтева хитно заседање Скупштине због тајног задуживања земље!

Лидер парламентарног Покрета за промјене Небојша Медојевић најавио је да ће његова странка тражити хитно заседање Скупштине због, како је навео, криминалног понашања премијера Здравка Кривокапића и министра финансија Милојка Спајића.

Небојша Медојевић. (Фото: Јутјуб)

Медојевић је саопштио да сваки тајни посао државе са новцем представља корупцију и оценио да је прекршено више закона.

- Директном погодбом држава се задужила 750 милиона евра. Трансакцију су радили познаници и пријатељи приватног лица које није овлашћено да преговара јер је 23. новембра био обични грађанин. Ко је одлучио да је камата тржишна и најбоља за Црну Гору. Да ли је неко од преговарача узео провизију. Обвезнице нису издате по закону - навео је Медојевић.

Тврди и да није објављен јавни позив за упис и уплату обвезница, да није емитован проспект, да влада није донела одлуку и да Скупштина није разматрала и одобрила задужење.

Према речима лидера ПзП-а, држава не може да се задужује тајно и то представља тешко кривично дело са озбиљним индицијама на корупцију.

Упитао је зашто је искључена јавност и конкуренција и оценио да непосредна погодба и приватно пласирање обвезница отвара питања мотива и интереса, провизија и корупције.

Новоизабрана влада емитовала је данас државне обвезнице у вредности од 750 милиона евра из дуга за који је премијер Здравко Кривокапић рекао да је то била једна од најповољнијих понуда.

Министар финансија и социјалног старања Милојко Спајић казао је да су задужењем од 750 милиона евра обезбјеђене две године мира.

Из Русије јака порука, настављају да помажу и јачају борбену готовост Србије! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА