Најновије

ПРОТЕСТИ ПОДРШКЕ ТРАМПУ: Хиљаде људи на улицама Вашингтона! (ВИДЕО)

Неколико хиљада присталица председника Доналда Трампа окупило се данас у Вашингтону како би изразили подршку његовим покушајима да промени исход председничких избора, јавља Глас Америке (ВОА).

Доналд Трамп. (Фото: Flickr)

Окупљени су, како наводи ВОА, одушевљено скандирали када их је Трампов председнички хеликоптер надлетео, на путу за фудбалску утакмицу америчке копнене војске и морнарице у Вест Поинту у Њујорку.

Протестни скупови одржавају се само два дана пре него што чланови Електорског колеџа не буду формално састали да изаберу Џоа Бајдена за 46. председника САД.

Трамп је напустио Белу кућу око поднева по локалном времену на путу за америчку Војну академију, а док је хеликоптер надлетао масу окупљену на националном молу, чуло се скандирање председнику.

Мајкл Флин, бивши саветник за националну безбедност кога је недавно Трамп помиловао, говорио је на бини у том тренутку.

“Ово је баш кул. Замислите да можете да ускочите у хеликоптер и возите се изнад Вашингтона", рекао је Флин, чијим је помиловањем поништена судска пресуда због давања нетачних информација Федералном истражном бироу (ФБИ) током истраге о умешаности Русије у претходној председничкој кампањи.

Скуп на националном травњаку, назван "Марш Јерихона" описан је, како наводи Глас Америке, као "скуп молитве", на коме ће се говорници "молити да се сруше зидови корупције и изборне преваре."

Одвојени, мањи скуп се одржавао на тргу Фридом плаза у центру града. Организатори су по свему судећи, како додаје ВОА, желели да избегну конфронтације, поручујући демонстрантима да избегавају одређене хотеле и означавајући велике делове центра Вашингтона као "зоне у које не треба ићи."

Међу говорницима је био и Себастијан Горка, бивши Трампов саветник, који је позвао демонстранте да не одустају чак и после одлуке Врховног суда.

Амерички војници имаће супер моћи, али под једним условом! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА