Најновије

ЗА ДВА ДАНА ПРЕКО 70 УДАРА: Руси сатанизовали џихадисте у Сирији, Асадови јуришни одреди чисте пустињу!

Према неколико извора, у централном региону земље још увек трају тешки сукоби између сиријских владиних снага и терориста ИД.

САА (Фото: САНА)

Сиријска опсерваторија за људска права (СОХР) са седиштем у Лондону саопштила је да су се сукоби одвијали у троуглу Алепо-Хама-Рака, северно од пустиње Хомс. Регија је главно упориште ИД у централној Сирији.

Ратни авиони руских ваздухопловних снага пружају владиним снагама снажну ваздушну подршку. 12. и 13. децембра руски ратни авиони извели су више од 70 ваздушних напада на терористе ИД и њихова скровишта.

Према СОХР-у, владине трупе и руски авиони до сада су убили 15 терориста. У сукобима је животе изгубило и седам сиријских војника.

- Очекује се да ће број жртава још расти, јер је више бораца рањено, неки озбиљно. Постоје и непотврђени извештаји о још жртава - наводи се у извештају надзорне групе.

СОХР је документовао смрт 601 терористе ИД у централном региону од марта 2019. У истом периоду, убијено је 1.064 провладиних бораца, укључујући странце Иранце, Либанце и Палестинце.

Терористи ИД појачали су своје нападе на владине снаге ове године, покушавајући да прошире свој утицај у централном региону.

Владине снаге редовно спроводе операције око пустиње Хомс. Међутим, претња ИД у централном региону наставља да расте.

Америка ће морати да преговара јер Руси имају ново застрашујуће оружје. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА