Најновије

ЈОШ ЈЕДНА ЗЕМЉА ПРАВИ СВОЈУ ВАКЦИНУ: ''Последњи диктатор'' објавио рат пандемији (ВИДЕО)

Председник Белорусије најавио је планове белоруских научника да створе сопствену вакцину против коронавируса. Александар Лукашенко је чак навео приближне трошкове пројекта.

Вакцина (Фото: Pixabay)

Стварање белоруске вакцине против коронавируса може потрајати 5 милиона белоруских рубаља (око 1,98 милиона долара - прим. ред.). То је рекао Александар Лукашенко на састанку са особљем регионалне клиничке болнице у Могиљову.

Белоруски лидер приметио је да у питању вакцинације грађана у Белорусији планирају да иду на три начина: у блиској будућности, набавити већ произведену вакцину како би се вакцинисале ризичне групе, успоставити производњу руског лека у републици и развити сопствену вакцину.

„Веома ми је драго што су се наши научници усредсредили на производњу сопствене вакцине. Уверен сам да се нећемо извући од ове заразе (вирус корона - прим. ред.). Она ће остати с нама као грип.

Дакле, потребна нам је вакцина. Морамо да развијемо своје, постоје стручњаци. Морамо то преузети на себе и не плашити се“, сматра Александар Лукашенко и додаје: '’Новца за то има, колико сам видео,негде око пет милиона рубаља. И ми ћемо то платити, само треба брзо кренути у овом правцу“.

Председник је уверен да белоруски научници то могу. О овом питању ће се водити још разговора, преносе белоруски медији.

О почетку ере лунарних ратова прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА