Најновије

"ЈАСНО ЈЕ ДА РУСИЈА СТОЈИ ИЗА ТОГА!": Срамне оптужбе Мајка Помпеа

Амерички државни секретар Мајк Помпео изјавио је да је јасно да Русија стоји иза овонедељних хакерских напада на САД, које је један амерички званичник окарактерисао као "најгоре у историји САД".

Мајк Помпео. (Фото: state.gov)

Иако је у Америци широко распрострањено уверење да је хакерске нападе на САД извршила Русија, нико се из америчке владе није огласио да потврди те незваничне оптужбе пре Помпеове јучерашње изјаве, преноси Фоксњуз.

Ни председник САД Доналд Трамп није се оглашавао тим поводом, али је зато руски председник Валдимир Путин негирао да је Русија умешана у хаковање америчких институција и компанија.

Америчка Агенција за сајбер безбедност и безбедносну инфраструктуру (ЦИСА) саопштила је да су софистицирани хакерски напади, кој је тешко открити и превазићи, угрозили рад федералних служби и "виталну инфраструктуру".

Републикански сенатор Марко Рубио, тренутно на положају председавајућег у сенатском Одбору за безбедносна питања, изјавио је да САД морају да узврате снажније од увођења санкција.

"Метод по којем су изведени ови хакерски напади носи препознатљиве одлике руских сајбер операција. Али, морамо недвосмислено да утврдимо ко стоји иза свега овога, јер Америка се мора осветити, а не само уводити санкције", поручио је Рубио.

Путин о ефикасности система С-500! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА