Најновије

ОТКРИВЕНЕ НОВЕ НАМЕРЕ ИЗРАЕЛА: Инвазија на Сирију може да почне, чекају само једно!

Пре мање од недељу дана, руска војна полиција основала је локални штаб у Ал-Букамалу. Недавно је Пети корпус сиријске војске, познат по везама са руском војском, створио мрежу граничних прелаза у тој области.

Израелска војска. (Фото: iaf.org.il)

Потез је очигледно координисан са иранским снагама и ирачким снагама Народне мобилизације (ПМУ) које активно делују у пограничном подручју. Ал-Букамал је лоциран на мање од 30 километара од града ал-Каима, упоришта Народних мобилизационих снага на ирачкој страни границе.

Произраелски извори тврде да је све вец́е присуство Русије у јужном Деир ез Зору и дуж границе са Ираком можда знак приближавања тренутка иранског повлачења из региона. Истовремено, нема назнака да ц́е се снаге подржане од стране Ирана ускоро повуц́и из Ал-Букамала.

Присуство Руса на ирачко-сиријској граници није нешто ново. Руске снаге играле су важну улогу у операцијама против ИД-а у провинцији, укључујуц́и ослобађање Деир ез Зора, Ал-Мајадина и самог Ал-Букамала. У ствари, све вец́е руско учешц́е вероватно је повезано са текуц́им операцијама против ИД-а у централној сиријској пустињи.

Недавно је пропагандно крило ИД-а, агенција "Амак", тврдила да су милитанти ИД-а одбили велики напад сиријске војске на њена скровишта у источном делу провинције Хама.

Наводно су убијена 3 војника, 10 других је рањено, а возило уништено. Опозициони извори такође су потврдили пораст руских ваздушних напада на терористичке циљеве у региону.

Преостала претња ИД-а у централном делу земље такође негативно утиче на ситуацију на југу. Негативни процеси одвијају се у провинцијама Кунеитра и Дара, које остају под трајним деструктивним утицајем Израела и његових специјалних служби.

Недавно су израелски медији и обавештајни центри почели да промовишу идеју израелске интервенције на "нестабилни" сиријски југ под изговором врац́ања "мира и просперитета" у овом региону. Стога је могуц́е очекивати да ц́е наставак активних израелских војних и тајних операција поткопати сиријски суверенитет у овом региону.

Траже само добар повод за напад на јужне делове Сирије.

Велике силе стварају армије супервојника! Више о томе ОВДЕ.

Извор: АМН

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА