Најновије

РУСКИ ДИПЛОМАТА У УН: Oд Aмерике нико није тражио да буде светски полицајац

Русија очекује од нове администрације изабраног председника САД Џозефа Бајдена да се врати пуном поштовању Споразума о нуклеарном програму Ирана, изјавио је заменик сталног руског представника у УН Дмитриј Пољански.

СБУН (Фото: РИА Новости)

Он је током виртуелног састанка Савета безбедности УН рекао да нико није тражио од САД да буду светски полицајац, те да покушаји Вашингтона да то буде данас изгледају као анахронизам, као и немарна и арогантна политика вршења једностраног притиска, јавио је "Спутњик".

- Стога би најлогичније било да са САД потпуно врате Споразуму и очекујемо да нова америчка администрација то схвати и да предузме праве кораке у том смеру у блиској будућности - истакао је Пољански.

Државни секретар САД Мајкл Помпео саопштио је у септембру да су Ирану поново уведене све санкције које су укинуте у оквиру Резолуције 2231 Савета безбедности УН.

Споразум са Ираном потписали су 2015. године Русија, Кина, Немачка, Велика Британија, САД и ЕУ. Према потписаном споразуму, Иран је ограничио свој нуклеарни програм, у замену за укидање санкција.

Одлазећи председник САД Доналд Трамп повукао је Вашингтон из Споразума 2018. године и поново увео санкције Ирану.

О новом поразу Вашингтона читајте ОВДЕ.

Извор: СРНА

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА