Најновије

АПСОЛУТНИ РЕКОРДЕР: Ухапшен пешак са 3,89 промила алкохола у крви

Припадници Полицијске управе Приједор ухапсили су пешака код којег је утврђено 3,89 промила алкохола у крви, саопштено је данас из ове управе.

Дрегер (Фото: МУП Републике Српске)

Овај пјешак ухапшен је у континуираној акцији појачане контроле саобраћаја са акцентом на присуству алкохола и дроге у крви, брзини возила и контроли других прекршаја из области безбедности саобраћаја.

Према Закону о основама безбедности саобраћаја на путевима Републике Српске, по коловозу је забрањено кретање пешака под дејством алкохола у количини већој од 0,8 промила.

У саопштењу је наведено да је "пресретач" на магистралном путу Приједор-Бањалука у месту Камичани, где је ограничење 80 километара на час, евидентирао "ауди" који се кретао брзином од 145 километара на час, а на истој деоници радарски систем "трукам" забележио је да се "бе-ем-ве" кретао брзином од 151 километар на час.

Полицијска управа Приједор, имајући у виду да је за наступајуће новогодишње и божићне празнике очекивана појава прекомерног конзумирања алкохола, апелује на све учеснике у саобраћају да поштују правила и прописе, не учествују у саобраћају под дејством алкохола и поштују ограничења брзине ради безбедности свих учесника.

Колике су плате за популарне професије у Немачкој, сазнајте ОВДЕ.

Извор: СРНА

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА