Најновије

Доктор Кон изнео забрињавајући став: У црној смо корона зони

Београд је и даље критична корона тачка у Србији са прилично шокантном бројком од чак 1.626,6 заражених на 100.000 становника у последњих 14 дана, али како је и др Предраг Кон истакао пре неколико дана, ипак постоје одређени оптимистички знаци.

Доктор Кон (Фото: Јутјуб)

О чему се заправо ради? Рекордан број новозаражених у једном дану у престоници забележен је још 21. новембра, када је регистровано 2.228 оболелих, а од тада је уследила осцилација на дневном нивоу, па тако у последња три дана имамо мање од 2.000 заражених за 24 сата.

Према томе, могло би се рећи, ако не дође до неког новог погоршања, да смо барем у Београду дотакли врх, да је епидемиолошка крива у престоници изравната, али је, наравно, питање када ће кренути значајније да опада број новозаражених.

Јуче је први пут после месец дана дошло до смањивања броја заражених у престоници по параметрима Европског центра за контролу и превенцију болести (ЕЦДЦ), пошто смо у протекла 24 сата имали мање новооболелих него пре две недеље када је кренула експлозија са више од 2.000 нових случајева на дневном нивоу.

На почетку првог таласа Београд је имао између 50 и 70 одсто свих случајева у Србији на дневном нивоу, док последњих дана овај проценат варира око 25 одсто.

- Јасно је да је дошло до преливања короне из Београда у друге делове Србије - рекао је пре пар дана др Кон.

Према подацима ЕЦДЦ у последње две недеље у Београду је забележено скоро 28.000 нових случајева, а ако према проценама чланова Кризног штаба реално има и десет пута више заражених, оних који имају благе или никакве симптоме. Дакле, није тешко израчунати да је у престоници короном заражено скоро 300.000 људи.

Највећи проблем у престоници представља чињеница да су болнички капацитети скоро попуњени па се они са лакшом клиничком сликом шаљу у Панчево, Смедерево, Крагујевац, Ниш, Сокобању.

Тачи, Весељи, Краснићи и Сељими наређивали да Србе прже струјом и убијају их. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА