Најновије

ИСТОРИЈСКИ ЗЛОЧИН УБИСТВА СУЛЕЈМАНИЈА БИЋЕ ОСВЕЋЕН! Ирански амбасадор открио да одмазда неће нужно бити војна, а ево каква је стратегија

Ирански амбасадор у Ираку рекао је да Исламска Република задржава право да се освети Америци за атентат на генерал-потпуковника Касема Сулејманија, али таква одмазда не мора нужно бити војна.

Сулејмани (Фото: Јутјуб)

Локални медији цитирали су иранског амбасадора у Багдаду, Ираја Маседија, који је рекао да Техеран задржава право да се освети Американцима за "историјски злочин" атентата на генерала Сулејманија и Абу Махдија ал Мухандиса почетком јануара.

Освета за такво кривично дело не би била нужно војна опција, рекао је ирански изасланик, додајући да ће протеривање америчких снага из региона бити равно освети.

Амбасадор је додао да је ирански ракетни напад на америчку војну базу у Ираку био први одговор за убиство генерала Сулејманија.

Амбасадор је такође нагласио да Иран није желео да претвори Ирак у место за решавање проблема са другима.

- Иран не настоји да се меша у ирачке послове и никада не би диктирао своју политику према арапској земљи - изјавио је амбасадор.

Маседи је одбацио оптужбе за недавно ракетирање америчке амбасаде у Багдаду и додао да Иран не подржава ни једну групу која је покренула напад.

Руска војска и Сиријци спремни за јуриш на Идлиб. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА