Најновије

БОРБА ТЕК ПРЕДСТОЈИ: Хезболах ће се осветити због експлозије у Бејруту!

Хезболах је објавио у петак да ће тужити бројне ентитете који су га оптужили да стоји иза експлозије у луци у Бејруту, која је почетком августа убила преко 200 људи и ранила хиљаде.

Хезболах. (Фото: Јутјуб)

Правни заступник Хезболаха, либански новинар по имену Ибрахим Мосави, рекао је да су оптужбе против Хезболаха које је изнео бивши посланик Фарес Соаид обмањујуће.

- Када је америчка администрација усредсређена на угњетавање Хезболаха и на притисак на друге владе да га прогласе терористичком организацијом, видећете да им у томе помажу унутрашњи и спољни ентитети - изјавио је Мосави и уједно најавио да ће Хезболах тужити оне који су ту организацију окривили за експлозију у Бејруту.

Након што се прашина од разорне експлозије слегла, откривено је да је амонијум нитрат, бела хемијска супстанца која се користи као ђубриво, као и за прављење бомби, непримерено ускладиштен у складишту у луци Бејрут.

И док су многи политички противници Хезболаха кривили Хезболах за складиштење опасних хемикалија, Хезболах је одбацио све оптужбе.

До сада нису пронађени докази који би могли јасно повезати Хезболах са експлозијом.

Либанска званична истрага још увек није пружила никаква објашњења, а многе либанске породице настрадалих захтевају покретање међународне истраге.

Заоштрава се ситуација у Донбасу! Више о томе ОВДЕ.

Извор: The Jerusalem Post

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА