Најновије

ПОЧИЊЕ МАСОВНА ВАКЦИНАЦИЈА У РУСИЈИ! Спутник В даје се у два наврата!

Вакцина Спутник В даје се у два наврата, с тим да се друга доза прима 21 дан након прве.

Вакцина. (Фото: pixabay. com)

Москва је данас почела да дистрибуира вакцину Спутњик В против ковид-19 путем 70 клиника, што је прва масовна вакцинација у Русији против те болести, саопштила је градска радна група за корона вирус.

Радна група саопштила је да ће вакцина руске производње прво бити доступна лекарима и другим медицинским радницима, наставницима и социјалним радницима јер су изложени највећем ризику од болести, преноси АП.

Москва, епицентар корона вируса у Русији, регистровала је преко ноћи 7.993 нових случајева, у односу на 6.868 дан раније и знатно више од дневног износа од око 700 забележених почетком септембра.

„Током првих пет сати за вакцинацију се пријавило 5.000 људи - наставника, лекара, социјалних радника, оних који данас највише ризикују своје здравље и животе“, написао је у петак градоначелник Сергеј Собјанин на својој личној веб страници.

Старост оних који примају ињекције ограничена је на 60. Људима са хроничним болестима, трудницама и онима који су имали респираторну инфекцију у последње две недеље забрањено је вакцинисање.

Русија је развила две вакцине против ковид-19, Спутник В, иза које стоји Руски фонд за директна улагања и другу коју је развио Институт Вектор у Сибиру, а за обе завршна испитивањиа тек треба да буду завршена, наводи АП.

Вакцина Спутник В даје се у два наврата, с тим да се друга доза прима 21 дан након прве.

Трамп тражи да се пониште резултати избора! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА