Најновије

СИРИЈЦИ ДОБИЈАЈУ ОГРОМНО ПОЈАЧАЊЕ: Милитанти које подржавају Турци, наћи ће се у безизлазној ситуацији

Сиријска арапска војска (САА) протеклог викенда распоредила је појачање у јужни део Идлиба, усред извештаја о новом нагомилавању војске у региону Џабал Ал-Завија.

Сиријска војска (Фото:САНА)

Према теренском извештају из Идлиба, Сиријска арапска војска пребацила је појачање у регион Џабал Ал-Завија, заједно са тешком војном опремом попут тенкова и оклопних транспортера (АПЦ).

Речено је да су се појачања распоредила на прве линије фронта у Џабал Ал-Завија, која је забележила пораст непријатељстава током последње две недеље.

Побуњеници џихадиста одговорили су на нагомилавање војске Сиријске арапске војске јачањем својих линија у Џабал Ал-Завији, посебно у близини града Ал-Бара.

Истовремено, Сиријска арапска војска појачала је нападе на јужни Идлиб, док су њихове трупе гађале положаје Хаџата Тахрира Ал-Шама и милитаната подржаних од Турака у градовима Кансафра и Ал-Бара.

Није јасно да ли Сиријска арапска војска планира да започне нову офанзиву у овом тренутку, међутим, почетком 2020. године извели су велику операцију заузимања целокупне источне покрајине Идлиб и значајног дела суседног западног Алепа.

Србија је на ивици катастрофичне ситуације. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: АМН

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА