Најновије

На кога Путин мисли када каже "људи на достојним местима"?

БЕОГРАД - Ненајављена посета Александра Вучића Москви, сусрет са Владимиром Путином и изјава руског председника о саставу нове српске владе подигли су доста прашине.

Владимир Путин (Фото: kremlin.ru)

Путин је рекао да у новој влади Србије "достојно место треба да заузму људи који ће обратити озбиљну пажњу" на развој односа са Русијом, а "Вечерње новости" наводе да би то могло да укаже на две групе људи - једне окупљене у СПС, а друге која се налазила на листи окупљеној око СНС.
Према једној теорији "Новости", Русији би највише било по вољи да у Немањиној 11 остане Ивица Дачић, чијим председавањем ОЕБС су били задовољни. Такође, Путину би, наводно, одговарало да социјалисти задрже и ресор енергетике, али и да Душан Бајатовић остане у "Србијагасу". 
Лист наводи да би сугестија првог човека Русије могла би да буде и да у Влади заузму места они политичари са Вучићеве изборне листе којима је на високом месту приоритета - развој сарадње са Кремљом. 
Москва у тој улози види Ненада Поповића и његов СНП. Са друге стране, Русија не би гледала благонаклоно уколико би у српској власти "претегле" евроатлантске снаге или ако би, што се спекулисало, уз владајући блок стао и, на пример, ЛДП Чедомира Јовановића. 
"Важно је рећи да Москва никад не даје захтеве и ултиматуме. Ово је био срдачан сусрет где је Путин изнео неку врсту молбе", оцењује за "Нововсти" политички аналитичар Драгомир Анђелковић. 
Како је он рекао, Москва би волела да види и Поповића и останак социјалиста у власти. 
"Они не заборављају стару сарадњу са СПС када су Дачићеви били спона према Москви у влади коју је водио ДС", рекао је Анђелковић. Погледајте ОВДЕ како је Путин честитао победу нашем премијеру. Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА