Најновије

ЕУ НИЈЕ ЗАДОВОЉНА СРБИЈОМ: Па шта ћемо сад?

Кажу из Европске комисије да је велико питање да ли Срби уопште и желе да уђу у Европску унију.

Србија и ЕУ (Илустрација: Правда)

Пише: Марина Недељковић, посланица СРС у Скупштини АП Војводине

Новинске странице и интернет портали су јуче пренели вест како, тобоже, Европска унија није задовољна напретком Србије ка чланству у овој организацији и да због тога ове године није отворено ниједно једино приступно поглавље. 

Хммм, одмах се као логично питање намеће, а шта то власт у Србији планира да учини у наредном периоду, а да одобровољи ЕУ званичнике? Можда да, као што је најавила жута министарка Чомић у напредњачкој влади, уведемо право на истопоне бракове. Браво, одличан потез. Или још коју геј параду, пошто је то потпуно безбедна зона од заражавања, а светска епидемија се код нас шири искључиво на славама и у верским објектима. Знам, мора да ће дозволити и још који концерт за брадате певаче/певачице недефинисане родне оријентације. То је сигурно пун погодак. 

Шта би још могла власт да учини да нас заволе ови са Запада? Можда да сваком из Европске комисије да по сто евра или пакет помоћи ЕУ пезионерима о њиховом сопственом трошку, купљен њиховим парама, а представљен као великодушност власти? А да, ипак њих не могу да тако лако држе на белом хлебу и на рубу егзистенције, како би манипулисали са њиховом изборном вољом. 

Сигурно је онда најбоље да убеде ЕУ званичнике да су за све криви ови пре њих, само није баш најјасније како ће им објаснити одакле сви ти жути кадрови сада на главним позицијама и у новој власти и зашто тајкуни који су украли милиони нису иза решетака? Да и тај план има озбиљних мана... Можда да појачају слободу медија? А реално где ћеш слободније изражавање у медијима од онога што смо видели у претходном периоду, где свака ријалити водитељка има свој програм и терминилогију прилагођену њеном (не)знању? 

Можда им се тада и свидимо, а можда сигурно не! Па знате шта господо из ЕУ, не свиђате се ни ви нама, а нисмо нешто ни задовољни са вашом политиком. Ваљда, гле чуда, прво Срби и сви остали грађани Србије треба да се питају да ли су задовољни животом у Србији и зашто нису?! Кажу и из Европске комисије да је велико питање да ли Срби уопште и желе да уђу у Европску унију. Коначно нешто паметно и од њих да се чује…

О хитном захтеву Хашког трибунала за хапшење радикала прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА