Најновије

СЛАВЉЕ У ДАМАСКУ: Турци се потпуно повукли, само могу да захвале Русима што су остали живи!

Турска војска се у потпуности повлачи са стратешке тачке у близини града Алепа. Турске снаге завршиле су повлачење са осматрачнице коју је Сиријска арапска војска (САА) опколила пре десетак месеци у подручју Рашидин 5 у западном Алепу.

Турска војска (Фото: tsk.tr)

Према новом извештају из Алепа, турска војска је уништила низ тунела и утврђења које је поставила на својој осматрачници Рашидин 5.

У уторак је око 20 великих празних камиона ушло у турску осматрачницу на подручју Рашидин 5, у пратњи оклопних возила која припадају руској војној полицији, да би превезли преосталу војну опрему унутар пункта.

Турска војска је потом опрему и своје снаге пребацила у осматрачницу коју тренутно не окружује Сиријска арапска војска (САА) на северозападу Сирије.

Вреди напоменути да су турске снаге започеле операције демонтаже осматрачнице Рашидин 5, која се сматра једном од најважнијих турских осматрачница у близини града Алепа, пре око 15 дана, када су тамо ушли тенкови, инжењерске дизалице и камиони.

У светлу евакуације тачке Рашидин, присуство турских осматрачких места у Алепу биће ограничено на две главне тачке у близини града Ал-Еис на југу области и планине Анадан на северу.

Русија припаја део територије Америке! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА