Најновије

ЈЕРЕМИЋ ОПЛЕО ПО РЕЖИМУ У БЕОГРАДУ И ПОДГОРИЦИ: "Мило и Вучић хтели да елиминишу Амфилохија, али се у међувремену догодило..."

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је да је председник Црне Горе Мило Ђукановић „у доброј мјери изгубио компас“ када је реч о догађајима у тој држави, док председник Србије Александар Вучић настоји да „преузме контролу над процесом“ тако што покушава да себи привуче митрополита Амфилохија, који је на челу народног протеста.

Вук Јеремић (Фото: Јутјуб)

“Вучић се тренутно удвара Амфилохију, шаље му поруке да га подржава, да на његову подршку може да рачуна, а у истом тренутку у којем му то говори ради му о глави преко дипломатских канала на Западу, где Амфилохија представља као испоставу руских интереса. Да ствар буде бизарнија и ужаснија, то му у исто време ради и у Москви“, рекао је Јеремић.

Јеремић је додао да Вучић и његови људи у Москви представљају Амфилохија као човека који је слепо одан Цариградској патријаршији и који чини све што је у његовој моћи да се интереси Русије потисну са Балкана.

Јеремић је истакао да су Ђукановић и Вучић “у причу о закону о верским слободама у Црној Гори“ ушли заједно и да ће у њој остати заједно до краја, додавши да су „њихови криминални интереси су превише увезани да би могли да се раздвоје“. Као доказ да је „закон о отимању и рашчињавању СПЦ у Црној Гори“ донет у договору Ђукановића и Вучића, Јеремић је навео да ни Вучић, нити Ивица Дачић и српска дипломатија нису ниједним формалним актом „прстом мрднули након усвајања закона“.

“Вучић и Ђукановић су одлучили да тај закон буде усвојен како би елиминисали митрополита Амфилохија, заједничког непријатеља обојице, као и да би се у Црној Гори формирало нешто слично ‘Српској листи’ на Косову и Метохији – а то је да група корумпираних политичара добије монопол над представљањем Срба“, рекао је Јеремић.

Јеремић је додао да би Вучић тако добио свој пакет акција у Црној Гори, а Ђукановић још четири године власти након парламентарних избора који ће у Црној Гори бити одржани ове године.

„Али у међувремену се десило нешто што нису планирали ни Ђукановић, ни Вучић ни Беба, а то је да се ствар отела контроли, јер су погодили у нешто од чега су они оперисани – а то је достојанство".

То је осећај идентитета, то је жеља да се остане веран и одан ономе што су вам преци оставили“, рекао је Јеремић. 

Он је навео да ће генерални секретар председника Србије Никола Селаковић у скорој будућности морати да одговори на серију веома непријатних питања о проневери средстава намењених Српској православној цркви.

„Проневерени су милиони намењени СПЦ за радове на Храму Светог Саве, на пример. То ће постати један од најжешћих скандала који ће затрести Србију. И то у не толико далекој будућности“, рекао је Јеремић.

Прочитајте ОВДЕ шта је Мајк Помпео поручио Аљбину Куртију.

Извор: Директно

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА