Најновије

ДРАМАТИЧНО ОБРАЋАЊЕ ГРАДОНАЧЕЛНИКА ЛОНДОНА: Терористи покуШавају да нас поделе! Нећемо им дозволити

“Терористи покушавају да нас поделе и униште наш начин живота, а ми у Лондону им никада нећемо дозволити да у томе успеју”, поручио је градоначелник британске престонице Садик Кан.

Садик Кан (Фото: Јутјуб)

Кан се огласио након што је британска полиција убила у јужном делу Лондона мушкарца пошто је, како се верује, избо најмање две особе. Полиција је напад окарактерисала као "инцидент повезан са тероризмом".

Градоначелник Лондона је на Твитеру објавио саопштење у ком је захвалио полицији и припадницима безбедносне и служби за ванредне ситуације због брзог и храброг одговора.

"Они су заиста најбољи међу нама", поручио је Кан, додајући да је у контакту са комесаром полиције и локалним представницима.

Кан је позвао грађане да прате објаве полиције, као и да јој се обрате уколико имају неке информације у вези са инцидентом.

Британска полиција саопштила је да је осумњичени за данашњи терористички напад у Лондону имао на себи лажни самоубилачки прслук.

"Пронађена је направа, везана са тело осумњиченог, и на лице места изашли су специјалисти. Постављени су кордони и убрзо је утврђено да је реч о лажној направи", наводи се у саопштењу лондонске полиције на Твитеру.

Полиција додаје да је проглашено да је реч о "терористичком инциденту" и да сумња да је он повезан са исламизмом.

Овим поводом огласио се и британски премијер Борис Џонсон који је захвалио надлежним службама на реакцији на инцидент у Стритхаму.

Последњи сличан инцидент, који је третиран као случај тероризма, у Лондону одиграо се у новембру када је полиција убила мушкарца који је ножем усмртио две, а ранио три особе.

Прочитајте ОВДЕ како је полиција реаговала на терористички акт у Лондону.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА