Састојци:
500 г млевеног меса
2 празилука
1 јаје
презле 50 г
2-3 кашике маслиновог уља
со
бибер
суви биљни зачин
За прелив:
2 јајета
150 мл павлака за кување
со
Припрема:
На мало маслиновог уља пропржите млевено месо. Додајте нарезани празилук, па зачините по укусу са соли, бибером и сувим зачином. Динстајте на лаганој ватри десетак минута.
Склоните са ватре, додајте презле и умућено јаје. Све добро сједините, па сипајте у ватростални суд који сте премазали са мало путера или маргарина и посули брашном. Пеците на 200 степени 15-20 минута.
Умутите јаја и павлаку за кување, посолите по укусу, па сипајте преко меса и још кратко запеците. Печено јело прохладите, па режите на парчад и послужите уз сезонску салату.
Рецепт за поховане тиквице на мало другачији начин прочитајте ОВДЕ.
Извор: Ствар укуса