Најновије

ЗАСЛУГЕ ЗА КЛАЊЕ СРБА! Курти поставља за такозваног министра одбране једног од највећих крволока нашег народа!

Након споразума о формирању Владе лажне државе Косово који су потписали лидер Покрета Самоопредјељење Аљбин Курти и председник Демократског савеза Косова Иса Мустафа, за новог такозваног министра одбране предложен је Антон Ћуни, осуђен пред Вишим судом у Нишу за убиство петорице српских војника 1998. године!

Антон Ћуни (Фото: Јутјуб)

Њему је, заједно са седморицом Албанаца, суђено у одсуству, а злочин је извршен током борби на Кошарама.

Антон Ћуни често користи прилику да лоше говори о Србима и да о Србима износи лажи и неистине, поготово када је реч о борбама на Кошарама. 

Он је тако једном приликом рекао је да је након напада ОВК на снаге Југославије, командир српских снага први побегао и оставио војнике на милост и немилост, иако је познато да се такве ствари уопште нису догодиле онако како је он тврдио. Антон Ћуни није се либио ни да тврди да су снаге ОВК од првог дана имале превласт над територијом.

- Од првог дана смо створили предност. Они нису то очекивали. Фактор изненађења је кључан у рату. Било је и раније припремљених залиха, али су биле ограничене. Када смо почели, имали су представу да се ради о провокацији. На почетку, иако су прислучкивали, командир је акцију назвао маневром, али након неколико сати када су се нашли под опсадом, схватили су озбиљност ситуације. Наредног дана, када су неке од њихових снага пробале да се пробију, нису успели. Онда је настала деоорганизација, губитак вере. Њихов командир је први побегао, остављајући војнике на милост и немилост – рекао је Чуни током гостовања на телевизији.

Рођен је 1967. године у Ђаковици и завршио је Војну академију.  Посланик је ДСК у приштинској скупштини. Говори српски и енглески.

Курти би да Срби пуцају на Србе! Више о томе ОВДЕ.

Извор: republika.rs/ Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА