Најновије

OТКРИВЕНО: Америка послала Исламској држави Тојота џипове

Амерички политиколози из Института за мир и просперитет Рон Пол одговорили су на питање зашто припадници Исламске државе масовно користе теренска возила јапанског произвођача Тојота. Они су дошли до закључка да су амерички Стејт Департмент и британска влада дали ове џипове екстремистима.
ИД (Фото: Принтскрин јутјуб)

ИД (Фото: Принтскрин јутјуб)

Чињеница је да су амерички и британски власти Тојотине џипове дали "Слободној сиријској војсци", која је повела грађански рат против владе Башара Ал Асада. Вашингтон је раније упутио званичан захтев јапанском аутомобилском гиганту тражећи да се објасни одакле те машине, у таквој количини, у рукама ИД-а. Представници произвођача аутомобила су одговорили да они не знају како су њихови џипови доспели у посед исламиста. У својој студији политиколози се ослањају на податке америчког радија "Public Radio International", који је у 2014. години објавио интервју са саветником Националне коалиције сиријских револуционарних и опозиционих снага Оубаи Шахбандаром, као и новине "Independent". У том интервјуу, он је рекао да је амерички Стејт департмент наставио слање помоћи сиријским побуњеницима, укључујући 43 пикапа марке Тојота. Жеље "Слободне сиријске армије" били су "Land Cruiser" и пикап "Hilux". У британском издању "Independent", 2013. године објавио је чланак под насловом "Разоткривање: шта је Запад дао побуњеницима из Сирије". У чланку се каже да је Влада Велике Британије упутила помоћ побуњеницина из опозиције у износу од 8 милиона фунти. То укључује пет возила опремљених балистичком заштите, 20 комплета оклопних возила, четири камиона, шест џипова, пет камионета. На основу горе наведеног, Институт за мир и просперитет Рон Пол је закључио је да је тајна десетина идентичних, потпуно нових Тојота возила су у Сирији, обелодањена. Власти САД и Велике Британије испоручиле су опрему терористума Исламске државе.
Прочитајте још:Ево како је армија Сирије заузела Атшан (ВИДЕО)Због операције Русије у Сирији, Сједињене Државе повукле носач авиона из Персијског залива
Извор: lifenews.ru/за Правду превео Илија Вуксановић

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА