Најновије

УКРАЈИНА ЋЕ БИТИ ПОДЕЉНА НА ПЕТ ДРЖАВА! БРУТАЛНА АНАЛИЗА БИВШЕГ ГУВЕРНЕРА ОДЕСЕ: Све је горе него за време СССР!

Таман када је јавност помислила да ће напокон отићи, Михаил Сакашвили се појавио на украјинској телевизији са предвиђањима да ће украјинска нација доживети колапс. Такође је гледаоцима рекао да су живели боље под совјетским режимом

Михаил Сакашвили (Фото: РИА)

Бивши гувернер Одесе и грузијски председник није се суздржавао током наступа на каналу 112 украјинске телевизије.

- Украјински градови никада нису били у тако лошем стању и сваке године је све горе и горе - рекао је додајући да, док "цео свет" иде напред и развија се, њихова земља је заостала.

- Кијев и Украјина су сада у много горој ситуацији од Кијева и Украјине за време СССР-а. "У Кијев долазим од 1985. ... Све је горе и горе, све то можете и сами видети. Путеви, фасаде зграда, градска инфраструктура - јасан је Сакашвили. 

Додао је да је,  током његовог председништва, Грузија напредовала, за разлику од Украјине, истовремено наглашавајући да није носталгичан за совјетским временима. 

Сакашвили се на томе није зауставио, предвиђајући да ће се Украјина распарчати на пет независних држава. Некада веома драга личност Запада изјавила је да је економска криза која води ка „колапсу земље" неизбежна због „пропалих политика" председника Владимира Зеленског.

И усред пада, регионалне елите ће преузети власт у своје руке, користећи оружане групе да потврде своју независност од Кијева.

- Постоје локалне газде које су препуне новца и које имају приватну војску", упозорио је. "На пример, Генадиј Труканов (градоначелник Одесе) има приватну војску, градоначелник Харкова Генадиј Кернес има своју војску ... они се припремају да украјинску земљу поделе на пет делова. Украјинци од независности "нису видели пример успеха" који би их могао уверити у потенцијал земље, каже Сакашвили. „Сада је главни изазов да, бар негде, постигнемо одређени напредак како би људи веровали да нешто може да успе у овој земљи - додао је.

Сакашвили је напустио Грузију 2013. године након што је против њега покренут низ кривичних случајева; био је осуђен на затворску казну у његовом одсуству због неких злочина.

У пролеће 2015. године ушао је у украјинску политику када га је бивши председник Петро Порошенко именовао за гувернера регије Одеса, након што му је доделио држављанство. Имао је везу са државом јер је студирао у Кијеву.

Међутим, у новембру 2016. Порошенко је отпустио Сакашвилија, наводећи неспособност, а Грузијац се сам поново пронашао као опозиција.

Следећег лета Порошенко је одузео украјинско држављанство Сакашвилију, што су многи оценили као покушај неутралисања потенцијалног политичког ривала. Пасош му је враћен прошле године када је Зеленски дошао на место председника.

Сакашвили је девет година био грузијски председник, током два мандата, преузевши власт након америчке „Револуције ружа" 2003. године. Опозиција Тбилисија оптужила га је за ауторитарне тенденције и спровођење изборне преваре.

Север Црне Горе је већ пун Милових кербера, диктатор не може више да гледа број верника у литијама. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА