Најновије

ТЕРОРИСТА ОСТАЈЕ ТЕРОРИСТА! КУРТИ ПРОТИВ ДОГОВОРА: Нема компромиса Србија и Срби неће добити ништа!

Осуђени терориста Аљбин Курти, нови такозвани премијер лажне државе Косово, поручио је јуче Србији да неће бити никаквог договора уколико званични Београд буде инсистирао да компромису!?

Курти (Фото: Јутјуб)

Курти поручује да не може бити споразума са Србијом ако је њен приступ да и она у преговорима мора нешто да добије!?! Лидер Самоопредељења истиче да му не пада на памет да било коме 'надокнађује апетите'!? Српски званичници, реагујући на ове претње, упозоравају да Курти доказује да му уопште није ни стало договора, већ да хоће да Србија политички капитулира и призна независност лажне државе Косово!

Жели да нас понизи

Курти наглашава да приступ Србије 'и ми морамо добити нешто' не може бити полазна тачка за решавање проблема.

- То неће довести до споразума. Нисмо овде да надокнађујемо апетите, већ да зацелимо ране. Не може бити споразума са Србијом ако је њихов приступ 'и ми треба нешто да добијемо'. Таквим приступом не видим да можемо наћи решење. Само заједно са западним државама можемо пронаћи неки контекст где се може пронаћи решење. Србија никада није суштински имала Косово, а изгубила га је током Милошевићевог режима - подвлачи Курти, поновивши и да нелегалне таксе од 100 одсто на робу из централне Србије остају на снази.

Коментаришући ове наводе, директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић каже да Курти показује да не жели договор са Србијом, већ само њену понижавајући капитулацију.

- Грађани Србије треба да знају да је понижавајућа капитулација Срба и Србије жеља и појединих страних ментора који подржавају Куртија. Међутим, и они споља и они изнутра треба да знају да се то, док је председника Србије Александра Вучића и док је народа Србије, никада неће догодити - категоричан је Ђурић.

Министар одбране Александар Вулин оцењује да Курти бежи од преговора са Београдом јер верује да они нису добри за Приштину.

- Шиптари беже од преговора и гледају само могућности које би могле да нас удаље од тога. Курти све што ради ради да преговора не би било. Председник Вучић је откако је почео да води преговоре косовску независност учинио врло упитном. Добро знају ко је са друге стране стола и зато беже од преговора. Србима је у интересу да преговарамо, јер увек нешто изборимо за народ и земљу, а они то нису у стању да ураде јер немају аргументе - истиче Дрецун.

Курти нема алтернативу

Приштински аналитичар Рамуш Тахири, на другој страни, мисли да Курти нема алтернативу сем да укине таксе и настави дијалог са Београдом.

- Очекујем да ће таксе на робу из централне Србије ускоро бити укинуте. Косово мора да разговара са Србијом јер нема друге алтернативе. Не може се на мала врата провући ни независност ни признавање или непризнавање. Важно је да се постигне споразум и да га обе стране потпишу - закључује Тахири.

Све суровији обрачуни сиријске војске са турским трупама! Ако крене по злу Руси ће бити уз Асада. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА