Најновије

КОНТРОВЕРЗНИ ШИПТАРСКИ ТУЖИЛАЦ СУЉ ХОЏА ЗАВРШИО СВОЈУ КАРИЈЕРУ! За њим остају мрље - спорни судски случајеви у које је био умешан... (ФОТО)

Специјални тужилац са КиМ Суљ Хоџа одлази у пензију, то је на Фејсбук страници објавио његов сарадник полицијски истражитељ Бесим Смаколи, уз њихове заједничке фотографије.

Суљ Хоџа (Фото: Јутјуб)

Желимо вам угодан одлазак у пензију тужиоче Суљо Хоџа. Била је част и привилегија да смо радили заједно све ове године. Пуно среће у животу - написао је на свом Фејсбук налогу Смаколи.

Хоџа одлази у пензију у моменту када трпи озбиљне оптужбе због неких случајева које је водио, а посебно је у жижу јавности дошао после открића да је швајцарска експертиза показала да постоје сумње у околности под којима је пре неколико година наступила смрт активисте Самоопредељења Астрита Дехарија у затвору. Суљ Хоџа је у то време био тужилац у Призрену, а испоставило се да његов закључак да се у случају Дехарија радило о самоубиству није био тачан.

Тужилац Хоџа је одбио да коментарише налазе швајцарских експерата, уз образложење да „нема случај при руци“.

- Немам одговор, јер сам већ три године у Специјалном тужилаштву и бавим се другим случајевима. У ствари, био сам главни тужилац, али нисам имао тај случај у руци, неко други био је тужилац у том случају - кратко је рекао Хоџа новинару Газете Блиц.

Медији су извештавали да породица преминулог Астрита Дехарија оптужује тужиоца Хоџу и тврди да је одговоран за убиство њиховог сина.

- Користим ову прилику као родитељ да се захвалим адвокату што је открио истину у овом случају. Захваљујем стручњацима који нису били изложени политичком притиску и који су поднели извештај. Желео бих да напоменем да је за случај Астрита Дехарија, који је убијен у затвору у Призрену, поред Суља Хоџе заједно са његовим сарадницима одговорна и министарка Дурата Хоџа - изјавио је отац преминулог младића, Авни Дехари.

Тужилац Хоџа се у медијима доводи у везу и са подизањем оптужница против Срба на северу КиМ који су прошле године ухапшени под оптужбом да су умешани у убиство Оливера Ивановића. Оптужница је више пута мењана и допуњавана, а по изјавама адвоката у њој се не налази ниједан релевантан доказ против оптужених Срба.

Шешељ најавио порно филм! Више о томе ОВДЕ!

Извор: kosovo-online. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА