Најновије

ЧЕКАЈ НАС АЛИ МИ НЕ ДОЛАЗИМО! Америка оставила Ердогана на цедилу: Сада си сам! Ми нећемо на Русе! Сирија није наша брига!

Сједињене Државе неће послати трупе да ублаже напетости у сиријској провинцији Идлиб упркос жалбама на то, рекао је у среду амерички саветник за националну безбедност Роберт Обрајан.

Америчка војска (Фото: amry.mil)

 

„То је веома тешка ситуација. Неки људи су предложили да се умешамо, али нећемо послати 101. (ваздухопловна дивизија) усред руских, сиријских, иранских, ал-каидиних, турских и сиријских одбрамбених снага ", рекао је Обрајан.

"То није нешто чиме ћемо у овом тренутку урадити америчким трупама." 

Уместо тога, Обрајан је обећао да ће Сједињене Државе наставити да подржавају Турску на хуманитарном фронту „са избегличком кризом са којом се суочавају“. Обрајан је напоменуо да су Сједињене Државе војно присутне у источним и јужним регионима Сирије у знак подршке Курдима и суседним Израелом и Јорданом.

„Осећамо се као да много радимо у Сирији,“ рекао је Обрајан. Обрајан је сугерисао да је недавна ескалација борби у Идлибу научила турског председника Реџепа Тајипа Ердогана да ослањање на Русију као партнера и савезника можда није увек најбоља идеја посебно у месту попут Сирије.

Како је сиријска војска прешла турску и натерала их да ракетирају макете уместо праве ПВО системе, сазнајте ОВДЕ!

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА