Најновије

ПРЕЖИВЕЛИ АВГАНИСТАН, МИРАН ЖИВОТ ИХ УБИО: Британски ветерани масовно дижу руку на себе! (ВИДЕО)

Британски часопис Тајмс пише да је 14 британских ратних ветерана, од којих је већина учествовала у рату у Авганистану, у последња два месеца извршила самоубиство.

Авганистан (Фото: Јутјуб)

Лист јавља да су стопе самоубистава порасле међу британским ветеранима који су учествовали у најкрвавијим борбама у Авганистану.

Велики број војника који су починили самоубиство укључен је у операцију "Херик" (кодног назива британска војна операција у Авганистану) између 2002. и 2014. године.

Џони Мерсер, британски министар за борачка питања, изразио је забринутост у интервјуу магазину због високе стопе самоубистава међу војницима који су учествовали у биткама у Авганистану.

Мерцер је додао да ће недавни талас самоубистава убрзати имплементацију програма ветерана за лечење и подршку, који би требало да почне у априлу.

Споменуо је и самоубиства више од 120 војника током 2018. и 2019. године, не наводеЋи више детаља.

Самоубиства се дешавају и у америчкој војсци, тако да је Њујорк тајмс у једном од својих уводника прошле године открио да је број самоубистава у америчкој војсци премашио број војника убијених у ратовима.

Керол Ђакомо, члан уредништва тог листа, каже да је више од 45.000 ветерана или америчке војске починило самоубиство у протеклих шест година, око 20 самоубистава дневно, или више од укупног броја америчких војника убијених у борбама у Авганистану и Ираку.

Прочитајте ОВДЕ   зашто у Немачкој нема више забрана због коронавируса.

Извор: Курир/Ал Џазира

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА