Најновије

ЗВАНИЧНО: Пекинг очекује да ће у првом кварталу 2020. имати 70 одсто мање туриста

Због избијања коронавируса, очекује се да ће се приходи од туризма у периоду јануар-март смањити за 12 милијарди америчких долара, или за 64,7 посто у односу на исти период претходне године.

Фотографија снимљена 12. фебруара 2020. године пружа поглед на Јужну Лугугу Авенију, популарно туристичко место у Пекингу. Фото: Xinhua/Ju Huanzong

Очекује се да ће Пекинг угостити 44 милиона мање туриста у првом кварталу ове године у односу на исти период прошле године, или годишње смањење од 70 посто, рекао је Чен Донг, шеф општинског Бироа за културу и туризам Пекинга.

Због избијања коронавируса, приход од туризма у периоду јануар-март очекује се да падне за 84 милијарде јуана (око 12 милијарди америчких долара), или за 64,7 посто у години, рекао је Чен.

Авионска фотографија снимљена 1. јануара 2020. приказује туристе како посматрају излазак сунца током прославе која обележава Нову годину на делу Мутианиу на Великом зиду у Пекингу. Фото: Xinhua/Ding Hongfa

Од 24. јануара град је затворио 181 туристичку локацију и обуставио пословање 3.016 туристичких агенција. Током следећег новогодишњег одмора град је примио 81,9 одсто мање туриста и остварио 89,8 одсто мање прихода од туризма него пре годину дана.

Биро је увео низ мера за помоћ туристичким предузећима која се боре, укључујући давање субвенција у износу од 345 милиона јуана, а неке подстичу да развију туристичке производе на мрежи како би се подстакли нови покретачи раста.

Прошле године град је примио 320 милиона туриста, што је 3,6 одсто више у односу на претходну годину, а приход од туризма остварио је 622,46 милијарди јуана, што је више за 5,1 одсто, наводи Чен.

Коронавирусом укупно заражено 12 особа у Србији, више ОВДЕ.

Извор: Синхуа

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА