Најновије

ОТКРИВА СЕ ВЕЛИКА МИСТЕРИЈА О НАТО: Ево зашто ратни бродови у Црном мору не могу да прикупе обавештајне податке о руској флоти!

САД и њени западноевропски савезници редовно шаљу ратне бродове у Црно море, а остале НАТО државе које се граниче преко мора са Русијом, укључујући Бугарску, Румунију и Турску, одржавају значајно стално присуство у региону.

Црно море (Фото: Јутјуб)

НАТО ратни бродови који плове близу руских граница у Црном мору око Кримског полуострва практично нису у стању да изведу било какво корисно извиђање захваљујући моћним обалним системима електронског ратовања руске војске, рекао је извор из безбедносних кругова.

Коментаришући „покушај алијансе да продре“ у „комуникационе и дигиталне мреже региона“, извор је указао да је то било немогуће као резултат примене и тестирања нових технологија електронског ратовања.

"Као резултат ових мера НАТО ратни бродови се окрећу и одлазе", рекао је званичник.

Према извору, руске електронске противмере су довољно снажне да не само да онемогућавају пресретање, већ и да ометају навигационе системе ратних бродова, што резултира неистинитим очитавањем њихових тренутних координата.

САД и њихови савезници у НАТО-у су знатно повећали извиђачке патроле око руских граница последњих година, распоредивши на десетине ратних бродова у Црном мору и пославши стотине беспилотних летелица и шпијунских авиона у мисије прикупљања обавештајних података око Крима, куће руске Црноморске флоте.

Крајем прошлог месеца, САД су распоредиле ракетни систем са ракетом УСС Рос за вежбе. Раније овог месеца, руска војска је известила да је открила 25 страних летелица, ангажованих у извиђачким активностима, близу границе земље.

Москва је више пута осудила САД и њихове савезнике у НАТО због њихових поморских вежби, летова беспилотних летелица и шпијунских авиона као и бомбардовања близу руских граница, упозоравајући да такво понашање служи само за подстицање напетости. Савез је до сада игнорисао ове приговоре.

Прочитајте ОВДЕ  у каквом је то рату ЕУ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА