Најновије

КОН ПОСЛЕ РАЗГОВОРА СА КИНЕСКИМ ЛЕКАРИМА: Питали су ме само једно...

Епидемиолог Предраг Кон рекао је на данашњој конференцији да је са колегама из Кине, који су допутовали у Београд, имао конструктиван разговор у ком су они представили провинцију Хајнан која је величина Србије. Ову провинцију су навели као пример јер су ту успели да сузбију епидемију корона вируса за 29 дана.

Тај разговор је био врло конструктиван, представили су нам које су мере спроводили у провинцији Хајнан, али, свака ситуација је за себе. Они нису рекли да и у Србији може да се сузбије епидемија за 29 дана ја не мислим да су они баш јасно дали такав коментар, али  је чињеница да су нас поредили са Хајнаном јер је тамо ситуација била слична као овде. Зато се говорило о мерама које су они тамо спроводили - рекао је Кон.

Додао је да су од кинеских експерата имали много тога да науче, али да су и они прихватили да постоје разлике између ситуације у Србији и Кини.

- Нас време јури, а ми тек треба да седнемо и да напишемо те мере, оне које можемо да реализујемо. Они су нас питали да ли смо јако дисциплиновани, на шта смо одговорили да не бисмо баш тако то могли да кажемо, али мислим да се све више дисциплинујемо, нажалост, уз врло снажне мере које никоме не падају баш лако. Они имају искуство да изолација код куће доводи до преношења вируса и врло снажно препоручују да сви морају да се изолују. То ћемо узети у разматрање - објаснио је Кон.

У Србији је, према последњем пресеку, до сада оболело 249 људи.

Власт прећутала прве заражене због прикупљања потписа за изборе! Више о томе ОВДЕ!

Извор: Телеграф

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА