Најновије

Прекинути прогон Ераковића

Црногорски медији, на првом месту портал ЦДМ, покренули су данас хајку против медија у Србији због тога што током епидемије вируса корана и даље пришу о нечасним делима Мила Ђукановића. Готово да из објављених вести испада да Српски медији шире вирус тиме што пишу о криминалним ратњама и кршењу људских и верских права Срба којима прибегава Ђукановићев режим.

Велимир Ераковић (Фото: Хелм Каст)

Посебна хајка поведена је против колумнисте Правде Велимира Ераковића који свакодневно својим текстовима разобличава Мила Ђукановића и његове следбенике. Ераковић се већ неколико месеци налази у Србији где се склонио од физичког и судског прогона режима Мила Ђукановића. Међутим, иако више није у Црној Гори Ераковић због својих текстова је и даље трн у оку тзв. милогорцима.

Глас против медијског прогона Ераковића дигао је и владика Јоаникије.

- Док још није био ни пунолетан Ераковић је долазио да брани Цетињски манастир од Славка Перовића и његових усташа. Заволео га је, не знам због чега, Митрополит Амфилохије. Можда због оних његових буљавих очију, тада помињања Владике Николаја и и навике да плаче уз гусле. Није, Чеда моја, заволео га је што је из куће која има златни орден са Граховца, Ћетка капетана и Обилића медаљу. И са Митрополитом је свуда био. Неће Срби заборавити анегдоту када није није био кадар да се пре 15 година сам прошета са Митрополитом Брда и Црне Горе Цетињем. И у Никшићу, молећи га да не падне на њега. Е то су Митрополит и његов покорни син, оба спремни да живот дају за Србију. Имају нешто заједничко, живе на миту Косовском и тврде да без Косова и Метохије нема Србије – рекао је Владика Јоаникије о Ераковићу.

Поводом медијског личновања Ераковића огласила се и Српска омладина Никшић која је оптужила Ђукановића да се оваквом кампањом Ераковићу црта мета.

- Полиција Црне у овим данима принудних мјера користи сваку прилику да се обрачуна са препознатљивим лицима из српског националног корпуса у Црној Гори.Полицију Црне Горе упозоравамо да се на такав начин не обрачунава са поштеним и часним људима попут Велимира Ераковића из Никшића. Као да им је мало што су га протјерали у Београд, режим Ђукановића и у Београду црта мету Ераковићу. Молимо и органе Србије да Ераковићу, коме Ђукановић и у Београду угрожава живот, пруже неопходну заштиту - стоји у њиховом саопштењу.

Текстове Велимира Ераковића можете читати у рубрици СТАВ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА