Најновије

Два светска хита од данас у књижарама: "Узнемирени људи" и "Сведочанства" коначно на нашем језику!

Нови наслови од данас у књижарама, у издању Лагуне.

Фото-Лагуна

од уторка 3. марта у све Делфи књижаре и Лагунине клубове читалаца стижу два светска бестселера – „Узнемирени људи“ Фредрика Бакмана и „Сведочанства“ Маргарет Атвуд.

Од аутора светског бестселера „Човек по имену Уве“ Фредрика Бакмана стиже најлуђи роман до сада – неразумно непристојна комедија „Узнемирени људи“.

Током разгледања стана који се нуди на продају, један пропали пљачкаш банке закључаће се с иритантно ентузијастичним агентом за продају некретнина, двојицом горких зависника од Икее, трудницом, самоубилачки настројеним мултимилионером и проклетим зецом. Када полиција коначно буде упала у стан, затиче га... празног.

А онда се таоци јаве полицији са својим бескорисним исказима и сазнајемо шта се стварно догодило. Или не? Јер највеће загонетке су и даље пред нама. Како је пљачкаш успео да побегне? Зашто су сви тако бесни? И шта је наопако с људима ових дана?

Фредрик Бакман (рођен 1981) започео је каријеру као један од најпознатијих шведских блогера и колумниста. Дебитовао је у књижевности 2012. године, када је објавио међународни феномен „Човек по имену Уве“. Необично смешни, дирљиви и мудри, Бакманови романи су одисеје обичних људи и задивљујуће приче о свакодневној храбрости.

Нови роман Маргарет Атвуд „Сведочанства“, за који је добила Букерову награду, заголицао је машту и публике и критике и пре него што се појавио у продаји. Реч је о дистопијском ремек-делу, наставку култног романа „Слушкињина прича“.

Атвудова је објавила свој револуционарни роман „Слушкињина прича“ 1985. и посматрала како се књига претвара у класик – као и у филм, оперу, балет, награђивану ТВ серију, а проучава се и у школама. „Слушкињина прича“ је имала један од најнеизвеснијих крајева у свету књижевности са последњом реченицом: „Има ли питања?“ И те како их је било. Тридесет година касније стижу „Сведочанства“.

Више од петнаест година након догађаја описаних у „Слушкињиној причи“, теократски режим Републике Галад задржао је своју моћ, али се назиру први знаци урушавања система. У том судбински кључном тренутку преплешће се животи три радикално различите жене. Последице ће бити разорне. Две од њих су припаднице прве генерације која је одрасла у новом поретку. Сведочанствима ове две младе жене придружиће се и тетка Лидија. Њена животна прича и неизвесна будућност биће изненађујући и кључан замајац свега што ће се у Републици надаље одвијати.

У „Сведочанствима“ Маргарет Атвуд улази у срж Галадовог деловања, док је свака жена присиљена да се суочи са собом и открије до које границе је спремна да иде због оног у шта верује.

 

Извор:Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА