Најновије

НОВЕ МЕРЕ У СПРЕЧАВАЊУ ШИРЕЊА ЕПИДЕМИЈЕ: Затварају се сва излетишта, а ево када се уводи карантин од 24 сата

Следећи сет мера када је реч о сузбијању вируса корона могао би да се односи на затварање Аде Циганлије, Кошутњака и других већих шеталишта и излетишта.

Ада Циганлија ће бити у потпуности затворена (Фото: Јутјуб)

Велике гужве минулог викенда на популарним излетиштима у Београду, али и широм Србије, приморале су надлежне да преиспитају актуелне мере и размисле о даљем пооштравању због тога што се део грађана упорно оглушује о препоруке које су државни врх и стручњаци дали. Уколико се са оваквом праксом настави, већ у наредним данима можемо да очекујемо нови сет мера.

- Снимци и фотографије са Аде, шеталишта уз реке и излетишта су забрињавајући. Ових дана разматрају се нове, још рестриктивније мере и постоји могућност да већ од следећег викенда сва ова места буду затворена за шетаче и рекреативце - каже извор из врха власти.

Мера двадесетчетворочасовног карантина у више наврата поменуо је председник Александар Вучић.

- Ако буде било потребе, предложићу Влади Србије да уведе полицијски час који ће трајати 24 сата - изјавио је председник Србије у емисији на ТВ "Првој".

Он је казао да се труди да не паничи и да не показује страх.

- Имам страх од одговорности, а не за себе. Што се тиче немира, срећан сам ако га понекад унесем. Увек ми је некако допадала та улога лошег полицајца који мора најтеже и најлошије вести да саопштава, да се бори. Некад је добро да се људи љуте на мене и да лоше говоре о мени, али да на крају ипак послушају оно што сам рекао. Ово је таква ситуација - рекао је Вучић.

Међутим, упркос најави, како сазнајемо, карантин од 24 сата (још) неће бити уведен.

- Иако је председник најавио ту могућност већ од ове недеље, мале су шансе да тада буде уведен тотални карантин, али уколико један број грађана настави да се понаша недисциплиновано, око Ускрса бисмо могли да очекујемо и то - каже саговорник.

Када је реч о немару појединаца за здравље и живот, Вучић се прексиноћ осврнуо на мере Владе Србије које су донете у договору са лекарима.

- Парадокс, колона возила је данас била на Газели у јеку полицијског часа. Полицајци су изашли данас јер је и јуче у 17 и 18 сати по подне била гужва на Газели, шетали су псе по парковима, деца су играла кошарку. Молили смо их јуче да иду кући, прошли су само с опоменом. Имамо сада нешто што је прече од љубави према псима, а то су животи људи. Власници љубимаца су се окупљали и разговарали у тим шетњама, сваки такав излазак компликује ситуацију. Ми не смемо да ризикујемо - казао је он.

Колико је важна дисциплина и поштовање уведених мера можда се најбоље види на примеру Словеније. У тој земљи јуче није умрла ниједна особа од короне, а забележен је најмањи број новоинфицираних, само 26. Иако у непосредној близини Италије, која проживљава истинску катастрофу, Словенци су били далеко ревноснији када је реч о поштовању уведених мера.

Прочитајте ОВДЕ шта је Предраг Кон рекао о полицијском часу.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА