Најновије

СИТУАЦИЈА ЈЕ СЛОЖЕНА! Вучић упутио поруку патријарху Иринеју! Ево шта му је рекао!

Патријарх српски Иринеј примио је данас честитку председника Србије Александар Вучића поводом његове крсне славе, Лазареве суботе у којој председник наводи да због озбиљности ситуације неће моћи са њим да буде физички заједно, али да ће бити духовно и поручује да је у овом тренутку обавеза свих да се сачува што више живота грађана.

Александар Вучић и Патријарх Иринеј (Фото: Јутјуб/Правда)

Како је саопштено из СПЦ у честитки се наводи:

- Ваша Светости,

Од срца Вам се захваљујем на позиву да заједно, како наши обичаји налажу, обележимо Вашу крсну славу, Васкрсење четрвородневног Светог Лазара. Сложена ситуација у којој се налази наша земља захтева од свих нас велику одговорност и пажњу за наше ближње.

У овом тренутку наша је дужност и обавеза да сачувамо што више живота наших грађана. Надам се да ћете разумети да, због озбиљности ситуације, не можемо да будемо заједно овог важног дана.

Не можемо да будемо заједно физички, али духовно ћу, будите уверени, бити са Вама целим својим бићем.

Не дозвољавајући овој пошасти да нам помути радост због долазећег Празника над празницима, Васкрсења Христовог, од срца Вам честитам Вашу крсну славу - Лазареву суботу.

Желим Вам да у здрављу славите још много година и да достојно предводите нашу свету Српску Православну Цркву као што сте то и до сада чинили - наводи се у честитки коју је упутио председник Србије, саопштила је СПЦ.

Обуставите кампању против САД! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА