Најновије

Стрелков открио ко је и зашто променио смер лета малезијског авиона изнад Украјине

Бивши командант милиције у Донбасу Игор Стрелков указао је на тајанствене активности Кијева које су, и пре трагедије малезијског авиона МХ17, угрожавале безбедност страних држављана.

Стрелков (Фото: РИА)

Команда украјинске војске претходно је користила путничке авионе за покривање својих ваздушних напада на положаје Донбаса, излажући ризику животе страних држављана, чак и пре пада малезијског авиона на лету МХ17 у лето 2014.

На ову околност скренуо је пажњу некадашњи командант милиције у Донбасу Игор Стрелков.

Дакле, речено му је да су преко Славјанска и изнад Семеновке, где је била најмоћнија ваздушна одбрана милиције, “током напада украјинских авиона на та насеља, цивилни авиони летели на малој висини”. Навео је да је о томе обавештен док је још био у Славјанску.

„То се може тумачити на разне начине, али, по мом мишљењу, то није случајно“, прокоментарисао је Стрелков ситуацију.

Истовремено, бивши командант милиције у Донбасу рекао је да је током ваздушних напада украјинског ратног ваздухопловства на Семеновку „барем један авион пролетео на малој надморској висини“.

Те околности омогућавају му да закључи да је Кијев намерно променио курс страних путничких авиона тако да су они ушли у зону сукоба на малој надморској висини ради њихове касније употребе као људског штита, као и да би изазвали трагичан развој догађаја за који би оптужили милицију Донбаса.

Полазећи од тога, Стрелков је закључио разлоге о трагедији МХ17: “Сигуран сам да је Украјина, учествовала у томе, а највероватније и организовала тај злочин”. 

Оружје са застражујућом репутацијом је сада окренуто ка Асадовим непријатељима! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА