Најновије

ЕРДОГАН УЦЕНИО БРИСЕЛ КАО НИКО ДО САД: Пустићемо милионе миграната заражених короном у Грчку и друге земље ЕУ!

Турска би могла присилити мигранте заражене коронавирусом (КОВИД-19) да одлазе у Грчку и друге земље ЕУ, објавио је грчки лист Катимерини.

Реџеп Тајип Ердоган (Фото: Јутјуб)

 

Бројни мигранти концентрисали су се у западним приморским градовима Турске, „као да су спремни прећи на острве суседне Грчке“, пише у суботу лист позивајући се на анонимне изворе повезане са грчким властима.

 

Према изворима, турска полиција регулише кретање миграната из удаљених унутрашњих подручја до турске обале, планирајући да гурне мигранте заражене коронавирусом да пређу у Грчку и друге делове Европе.

Према подацима Центра за коронавирус са Универзитета Џон Хопкинс, Турска има преко 52.000 потврђених случајева коронавируса, а број случајева смртности од коронавируса у земљи износи преко 1.000.

У Грчкој је регистровано више од 2000 случајева коронавируса, укључујући преко 90 смртних случајева од КОВИД-19.

Заменик министра спољних послова Сирије Фаисал Мекдад у марту је рекао да Турска мора престати бавити се претњом милионима миграната и азиланата који улазе у Европску унију да би уценила Брисел.

Заменик министра спољних послова изјавио је да је Анкара сама створила услове који су довели до тога да се мигранти окупе на граници Турске с Грчком тако што није успела олакшати повратак сиријским избеглица.

Оснивач Интерсепта тврди да Америка стоји иза пандемије, више о томе ОВДЕ!

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА