Најновије

ПОСТАПОКАЛИПТИЧНЕ СЦЕНЕ У УКРАЈИНИ: Ватрогасаци и даље гасе пожар у Чернобиљу, ниво радијације 16 пута већи од уобичајеног (ВИДЕО)

Стотине ватрогасаца уз помоћ великог броја ватрогасних возила и специјалних авиона снимљено је у борби против шумског пожара који је избио у забрањеној зони у Чернобиљу, те је, према неким информацијама, повећао ниво радијације у том напуштеном подручју.

Пожар (Фото: pixabay. com)

Власти у Украјини инсистирају да пожар не представља ризик по јавност. Међутим, шеф Украјинске еколошке инспекције тврди да је, према очитавањима у том региону, ниво радијације 16 пута већи од уобичајеног, преноси "Раша тудеј".

Украјина, која је већ у блокади због пандемије вируса корона, мора да се бори са шумским пожарима који су захватили забрањену зону успостављену након хаварије у нуклеарки у Чернобиљу 1986. године.

Пожари су прогутали траву, грмље и шуму која се исушила после топлог краја зиме. На видео-снимку, који је објављен данас, виде се ватрогасна кола како се пробијају кроз постапокалиптични пејзаж Чернобиља, наводи "Раша тудеј". Пут, којим се возила крећу, практично је окружен пламеном, док неки делови шуме делују потпуно уништени и изгорели.

Више од 300 ватрогасаца, десетине ватрогасних возила и пет авиона упућени су на лице места.

Прочитајте ОВДЕ   шта то Немци не желе а шокантно је.

Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА