Најновије

ОЗДРАВИО ЧУВЕНИ ДОКТОР КОМЕ СЕ И ПУТИН ДИВИ: Руски симбол борбе против короне саопштио охрабрујућу вест (ВИДЕО)

Симбол борбе против короне у Русији др Денис Николајевич Проценко (45) саопштио је да је оздравио јер су два последња теста показала да је његов организам победио тај опасни вирус.

Др Денис Проценко (Фото: Јутјуб)

Проценко је главни доктор 40. московске болнице "Комунарка" која се налази у Новој Москви где је у совјетско време био познати колхоз тј. велико пољопривредно добро.

Цели свет је видео снимке како је доктор Денис Проценко дочекао 24. марта председника Владимира Путина у новој болници у којој су се лечили први заражени корона вирусом. Али 31. марта је саопштено да су тестови показали да је Денис Проценко заражен вирусом.

На срећу болест др Проценка је била у лакшем облику па се он самоизоловао у свом кабинету одакле је наставио да руководи болницом. Сада су његови тестови показали да је здрав и он је после самоизолације потпуно способан за рад руководиоца те нове велике болнице.

Доктор Проценко је рођен у Туркменистану у Ашхабаду 18. септембра 1975. По специјалности је лекар анестезиолог-реаниматолог.

Студирао је медицину у Ашхабаду али је по преласку у Москву завршио Московску медицинску академију И. М. Сеченова.

Магистрирао је 2003. године. Био је асистент, а затим доцент на медицинском факултету у Москви. Проценко има велико искуство јер је радио као заменик главног лекара у болници "Пирогова" у Москви, а од 2019. је главни лекар нове болнице у "Комунарки". Доктор Проценко је 2007. године добио награду града Москве за медицину.

Излечење доктора Дениса Проценка велико је охрабрење за све његове колеге и иначе медицинско особље које се ових дана бори против опаког вируса.

Прочитајте ОВДЕ шта је Владимир Путин рекао о највећем проблему Русије.

Извор: Вечерње новости


' + spojeno; })();

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА