Најновије

ТРАМП ПОБЕСНЕО И УКИНУО ФИНАНСИРАЊЕ СВЕТСКЕ ЗДРАВСТВЕНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ! Шокантна вест из Вашингтона

Амерички председник Доналд Трамп изјавио је јуче да је наложио члановима своје администрације да бар привремено обуставе финансирање Светске здравствене организације због начина на који је руководила пандемијом коронавируса.

Трамп (Фото: flickr. com)

Трамп је на конференцији за новинаре у Белој кући рекао да СЗО није испунила своју основну дужност и да за то мора да одговара, пренео је Ројтерс.

Он је оптужио СЗО да је промовисала "кинеске дезинформације" о корона вирусу, што је, како је оценио, вероватно довело до веће епидемије вируса него што би се у супротном догодило.

Генерални секретар Светске здравствене организације (СЗО) Тедрос Адханом Гебрејесус раније је изјавио да се нада да ће САД наставити да финансирају ту агенцију УН, која предводи глобални одговор на пандемију корона вируса, упркос критикама америчког председника Доналда Трампа.

Трамп је првобитно критиковао СЗО да је сувише "оријентисана према Кини" и поручио да ће зато суспендовати финансијска средства која Вашингтон издваја за СЗО.

Председник САД потом је неколико дана касније критиковао генералног секретара СЗО да политизује кризу у вези с глобалном пандемијом корона вируса.

Руски геополитичар раскринкао игру, открио ко стоји иза пандемије. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА