Најновије

ТУРЦИ РАЗБИЛИ ПРОТЕСТ ЏИХАДИСТА: Руска војска патролира ауто-путем М-4! Терористи се разбежали по пустињи

Руска војска патролирала је данас целом деоницом ауто-пута М-4 (Алепо - Латакија), пошто су турске оружане снаге разбиле протест џихадиста окупљених око Хаџата Тахрира ал-Шама.

Руска војна патрола у Сирији (Фото: Јутјуб)

“У складу са споразумом председника Русије и Турске, Владимира Путина и Реџепа Тајипа Ердогана, који је потписан 5. марта у Москви, одрадили смо 15. априла још једну, четврту заједничку руско-турску патролу дуж ауто-пута М-4 која повезује градове Алепо и Латакија”, саопштено је из руског центра у Сирији.

Ниједна од претходне три заједничке патроле није могла да буде успешно реализована, јер су џихадисти често блокирали руску и турску војску. Такође, припадници разних терористичких група и фракција одбили су да се повуку јужно од ауто-пута М-4 и стално су опструисали договор.

Турска војска, која је била у обавези да убеди џихадисте да се придржавају споразума, често је толерисала провокације џихадиста.

Међутим, пошто су џихадисти наставили са нападима на сиријску и турску војску, снаге турског председника су овог пута разбиле протесте побуњеника и отерале их од ауто-пута да би патроле наставиле са својима планом.

Прочитајте ОВДЕ како су џихадисти у Сирији отказали верност Американцима.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА