Најновије

"Војска Србије у потпуности ипуњава све задатке!"

Министар одбране Александар Вулин обишао је данас на Васкрс Генералштаб Војске Србије где се, након састанка са начелником Генералштаба Војске Србије генералом Миланом Мојсиловићем и најодговорнијим старешинама наше војске уверио да Војска Србије извршава све планиране задатке.

Војска Србије (Фото: mod.gov.rs)

Министар Вулин је након реферисања истакао да су сви припадници Војске Србије и данас на својим дужностима и чувају нашу земљу без обзира да ли је то борба са вирусом Ковид-19, без обзира да ли су у Копненој зони безбедности, да ли чувају наше небо или нашу границу.

- Сви припадници Војске Србије у мировним мисијама широм света су добро, сви су здрави и обављају своје редовне дужности. Сви наши припадници у Копненој зони безбедности су спремни, способни, здрави и обављају све своје дужности – нагласио је министар Вулин.

Војска Србије је показала колики је ослонац својој земљи у овим тешким тренуцима, истакао је министар Вулин, и показала да нема слободне, суверене и успешне земље која нема снажну, обучену и спремну војску.

- Свим припадницима Војске Србије и свим православним верницима честитам Васкрс, желим им да га проводе срећно, здрави и да га проводе размишљајући и о Србима без обзира где они живе. Свим Србима у Републици Српској, Црног Гори, Северној Македонији, нашим драгим Србима на простору Косова и Метохије, у Хрватској, Словенији, Мађарској, Румунији, где год Срби да живе, желим им да овај празник проводе у здрављу, да га проводе са својим породицама и да знају да њихова Србија увек мисли на њих. Где год били, шта год радили, драги наши Срби, ми смо ту. Христос воскресе! – поручио је министар Вулин.

Начелник Генералштаба генерал Мојсиловић је истакао да је данас у Генералштабу министру одбране реферисано о стању, не само на територији Републике Србије и борби против Ковид-19, већ и у јединицама.

- Данас смо искористили прилику да се чујемо са нашим представницима у мултинациналним операцијама. Према добијеним извештајима, стање је редовно, здравствено стање наших припадника је добро, стабилно и под контролом. Имајући у виду све оно што Војска Србије у последњих месец и по дана ради, можемо да закључимо да у потпуности контролишемо здравствено стање наших припадника у Војсци Србије и у потпуности контролишемо стање на нашој територији у делу који се односи на задатке додељене Војсци Србије. Свим припадницима Војске Србије и свим грађанима Републике Србије честитам најрадоснији празник, традициоиналним српским поздравом „Христос воскресе“ – поручио је генерал Мојсиловић.

Током данашњег реферисања, Тим за командовање снагама Војске Србије министру одбране поднео је извештај о предузетим мерама и ангажовању војске на пружању подршке цивилним властима на спречавању ширења вирусне инфекције Ковид-19.

Извештаје су, путем видео линка поднели и старији национални представници из мировних мисија у којима су ангажовани припадници Војске Србије, обавестивши министра одбране да је стање редовно, да људство извршава све дефинисане задатке и да су сви припадници Министарства одбране и Војске Србије који су у ангажовани у тим мировним мисијама безбедни.

Васкрсење Христово призив на преображај и васкрсење! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА