Најновије

РУСИЈА СПРЕМА ПОМОЋ: "Синоћ ме је звао Лавров, хитно сам контактирао Вучића!"

Министар Ивица Дачић је гост у Јутарњем програму телевизије Пинк где говори о актуелним темама, а и о пандемији корона вируса који је задесио цели свет.

Ивица Дачић (Фото: mfa.gov.rs)

- Ништа нам то сада не вреди. Ја све молим за једно разумевање. Влада Србије не може да среди повратак свих грађана Србије који су у иностранству. Данас је комплетно обустављен међународони саобраћај. Велики авиони Ер Србије су преорјентисани на превоз робе и помоћи. Приоритет су жене и деца, угрожени, болесни, стари, туристи који су били заглављени дуго на неким аеродромима. Ми смо свој задатак испунили, да помогнемо и завршимо оно што је ургентно, ту се сада надлежне друге структуре. Такође су приоритет људи који су добијали отказе у другим земљама, рекао је Ивица Дачић у Јутарњем програму.

- Питали сте ме где се све налазе наши људи, ево ја сам спремио списак. Они се јављају амбасадама како би доспели на списак, ево каква је ситуација широм света и колико људи имамо у земљама широм планете:

Индија 65

Индонезија 51

Вијентам 16

Аустралија 21

Сомалија 7

Алжир 17

Нигерија 145

Исланд 10

Мексико 19

Сејшели 4

САД 700

- Ја саветујем све наше људе, да уколико је то могуће, да остану тамо где јесу. Људи не схватају озбиљност ситуације, они мисле да неће морати у карантин када слете у Србију. Пријаве се да хоће да се врате, а онда се предомисле када схвате да ће морати да испоштују све мере које смо прописали. Сада је Влада Србије прописала да сви морају у карантин да се тестирају и остајаће дуже тамо, спољна политика тренутно не постоји у свету, свела се на решавање проблема око корона вируса, каже министар.

Лазански из Москве нема добре вести за Србију! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА